Apa yang Membuat Strategi Perdagangan Hari Baik

Strategi dagangan hari melibatkan satu set peraturan perdagangan untuk membuka dan menutup kedudukan dagangan.

Terdapat banyak strategi perdagangan yang berbeza berdasarkan penunjuk dan isyarat yang anda gunakan. Gabungan penunjuk yang berbeza memberi anda hasil yang berbeza.

Jelas isyarat dagangan

Strategi dagangan anda harus melibatkan peraturan yang jelas untuk membuka dan menutup perdagangan anda. Semakin mereka berdasarkan kriteria teknikal, semakin mudah mereka akan melaksanakannya. Kurangnya pemikiran peribadi yang anda ambil, kurang teragak-agak akan ada dalam proses membuat keputusan anda.

Kosongkan peraturan stop loss

Strategi dagangan anda harus melibatkan peraturan stop loss yang baik. Sentiasa gunakan stop-loss pada setiap dagangan anda, yang menghadkan risiko anda. Ia sentiasa merupakan pendekatan yang baik untuk risiko tidak lebih daripada 1-2% daripada bankroll anda dalam satu perdagangan. Anda akan memerlukan 50-100 kerugian berturut-turut berturut-turut untuk kehilangan semua dana dalam akaun anda. Bayangkan duit syiling membalik 50-100 “kepala” berturut-turut. Bagaimana mungkin ini berlaku apabila anda mengikuti strategi perdagangan yang ketat?

Kadar kejayaan

Strategi perdagangan yang baik akan mempunyai kadar kejayaan yang agak positif terhadap risiko yang anda ambil. Ia sepatutnya memberi pulangan yang lebih tinggi daripada kerugian anda dalam jangka panjang. Perhatikan bahawa strategi dengan kadar kejayaan yang lebih rendah daripada 50% masih boleh berjaya. Bayangkan strategi anda mempunyai kadar kejayaan 40%. Ini bermakna empat daripada 10 perdagangan mencapai sasaran set awal anda.

Sekarang, bayangkan nisbah risiko untuk pulangan adalah 1 hingga 10. Ini bermakna bahawa dengan mengambil risiko, anda berhasrat untuk mendapatkan 10. Dalam 40% daripada semua kes, anda akan betul. Dengan cara ini, strategi kadar kejayaan 40% nampaknya merupakan pendekatan perdagangan yang hebat. Malangnya, itu tidak mudah dan akan mengambil beratus-ratus dagangan untuk menentukan kadar kejayaan yang tepat dan sasaran keuntungan berpotensi strategi anda.

Ingatlah, semakin tinggi sasaran strategi perdagangan anda, semakin rendah kadar kejayaan anda. Keputusan dari ujian anda sangat bergantung pada disiplin anda semasa proses perdagangan. Satu langkah di luar peraturan akan mengubah potensi strategi perdagangan hari anda.